Den gudommelige komedie – Jan Jensen

Den gudommelige komedie

Forlaget Filo. 249,95 kr.
Køb bogen her

Brugere af streamingtjenester kender sikkert anbefalinger af typen: Hvis du kunne lide XX, vil du sikkert også kunne lide YY.

Jan Jensens nye digtsamling kan ikke anbefales på den måde, for den ligner med garanti ikke noget andet, du har læst. Ligesom Jan Jensen som billedkunstner er helt sin egen, er han også unik som digter. Han er ordrig, højtråbende, morsom, rablende og bidsk ironisk i sin samfundskritik, og hans personlige bekendelser skriger uden filter smerten ud. Den voldsomme energi kommer til udtryk både i sproget, der uafladeligt yngler med nye ord og udtryk, og ved evnen til på en gang at formidle kendte myter og skabe egne mytologiske fortællinger.

Udtalelse af Asger Schnack :

"Jeg er meget imponeret over projektets omfang og den energi, du har lagt i det. Og det er en energi på flere niveauer: Der er en personlig involvering, som sætter en usædvanlig høj gearing i sproget, men der er også en intellektuel kapacitet, som mærkes neden under eller bag ved det ordrige udtryk. Det viser sig i form af kendskab til myter og en vilje til at skabe egne mytologiske fortællinger. Netop det fortællende er karakteristisk, der er tale om lange, episke forløb, som er temmelig uvant i tidens poesi. Samtidig er der en inspiration fra modernismen, som den udfoldede sig i 1960’erne og frem. En sær blanding af norrøn digtning og Jess Ørnsbo og så, naturligvis, din egen mundtlige form, der yngler med ordspil og nydannelser, og som også er humoristisk trods alvoren. Man kan næsten få det indtryk, at humoren er til for at overvinde en vrede over forhold, som ikke kan ændres - og som i vidt omfang hører fortiden til. En tilbageblikkets rasen, som kræver og får plads, side efter side i enkeltdigte, der ikke hører op."